Translate

tisdag 26 juli 2016

Att skriva en bok- framställa sårbara karaktärer

Att skriva en bok- framställa sårbara karaktärer
Jag har kommit fram till att alla mina karaktärer är sårbara på något sätt. Ofta är de rika men har ändå olika problem i varierande svårighetsgrad. Rikard i "Tillgång till mitt hjärta" visade sig först vara väldigt stöddig men ju längre fram i kärleksromanen läsaren kom desto mer framställdes han som oerhört djup. Vi kommer in i Rikards liv, hans tankar osv. Att skildra honom på detta vis gör att han känns mer levande.
   John hans halvbror har en mycket märklig karaktär. Han är framgångsrik i sitt arbete men har ett väldigt trasigt inre. Han försöker att förhålla sig till sina psykologiska och sexuella böjelser men lyckas inte riktigt. Vi får följa honom och hans kramp om sin vardag som bitvis är ganska rolig i vissa avseenden.
   Everest hans helbroder är en framgångsrik man även han som står på toppen av sin karriär när olyckan sker. Allt förändras i hans liv. Hans vänner försvinner liksom flickvännerna. han söker tröst i spriten och blir ett vrak. Hans familj kommer på en lösning som han dock inte tycker om.
Del II i böckerna om bröderna Kearney, del I är ute nu Tillgång till mitt hjärta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar