Translate

onsdag 12 april 2017

I klosterträdgården visade munken Petrius alla de växter som fanns där

Tänk er en klosterträdgård med prunkande växter. I klosterträdgården arbetar munkarna med att rensa ogräs.  
En dag gästar Johanna klosterträdgården.
"En munk kom gående emot henne med öppna armar.                               
- Välkommen kära Johanna sa han vänligt.       Mitt namn är Petrius. Hon upplevde att det runt omkring munken fanns en fridfullhet som hon nästan kunde ta på.
   - Jag hörde att ni ville lära er allt om våra örter? förhörde han sig stilla. Han tittade intresserat på henne och Johanna nickade bifall. Hon var överlycklig över att äntligen få besöka en klosterträdgård.
De gick in i klostret där det fanns flertal munkar som kilade förbi dem. Alla munkar de mötte var tysta men hälsade och bugade vördnadsfullt på Petrius och Johanna. Hon kände doften av sten. Det var också en instängd doft därinne som slog emot hennes näsborrar. Det tycktes som om tiden hade stått stilla i klostret, registrerade Johanna. Petrius förklarade för henne att trädgården fanns på bakgården. Medan de gick dit sa munken Petrius.
   - Ni förstår min kära fru att varje växt har en innebörd och en mening. Ibland är det fördolt men allt kommer ifrån Guds ord. De hade kommit in i klosterträdgården och munken böjde sig över en växt och sa:
   - Här har vi Johannesörten som är döpt efter Johannes Döparen. Det finns en historia kring Johannesörten........a 150

Utdrag ur boken En mans ägodel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar