Translate

torsdag 22 juni 2017

En midsommarafton som förvandlades till ett helvete- en bok om makt och ilska

Midsommartid och glädje som förvandlas till ett helvete
Johannas sista dag som ogift var dagen före midsommarafton, tiden var 1100 tal. Hon gifte sig på midsommarafton med den ärjade och elake riddaren Thormund Stenbock. Hennes man våldtog henne på midsommaraftons natt och hennes själ och personlighet gick ifrån att vara fri till att bli fångad. Hon blev en allvarlig själ.
Först är det en stor folkfest på riddargården och folk kom ifrån när och fjärran för att vara med på festligheterna. Alla var glada och uppspelta över att det var fest. Övergången ifrån glad och uppsluppen till en tragisk och kuvad kvinna skildrade jag på flera sätt.

Jag tänkte på: Thormunds avighet och senare hatiska framtoning. Thormunds vresighet när han sparkade till en oskyldig liten söt kattunge. Kråkorna som kom i en stor flock, svarta och groteska var de när de satte sig i träden runt omkring Johanna och Thormund. Johanna lade märke till kråkorna och på den tiden betydde åsynen av så många kråkor på en gång ett tillbud. Johannas rädsla slog rot när hon fick uppleva hur det var att vara husfru på Thormunds gård. Hennes make brukade sin makt både mot henne och gårdens folk.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar