Translate

fredag 4 mars 2016

Trollet Bolovar

Trollet Bolovar sniffar misstänksamt och skärper hörseln. Han böjer sig ner emot marken. Hans långa näsa utforskar både strån och buskar. Han grimaserar och ser sedan orolig ut. Jodå, han hör faktiskt ett ljud som han inte har hört förut. Det är ett metalliskt ljud som faktiskt inte hör hemma i skogen. Han reser sig upp igen och kliar sig i huvudet med sina långa naglar. Han stryker bort det ostyriga håret ifrån de gamla ögonen. Då plötsligt ser han flera dyxkaliser, de har intagit hela gläntan. De sitter helt fräckt på strån, buskar och träd och trollet blir ursinnig. Han vrålar och hans stora fötter klampar fram i gläntan på jakt efter att förgöra dyxkaliserna. Men de bara glider undan och skrattar åt honom och han kan inte komma åt dem. Han ser omedelbart hur dyxkaliserna har förstört en hel del växter och han ser hur trädväktarna står framåtlutade då de har blivit attackerade av fienden. Trollet Bolovar vrålar så länge att han till slut blir hes och sätter sig slutligen på en stubbe och stönar frustrerat.
   Trollet Bolovar vilar sig en stund men går sedan till Gobatar för att få höra vad de ska ta sig till med dyxkaliserna som sprider depressionen i Trädens rike. Gobatar förtäljer att hjälp är på väg. Häxan Alfrida och hennes far har lovat att bistå dem. Trollet och Gobatar sitter en god stund och talar om depressionens långa trådar som har drabbat hela riket. Många städer i Trädens rike har intagits av dyxkaliserna och kriget fortsätter alltjämnt. Trädväktare och andra i Trädens rike försöker dag och natt att mota iväg dyxkaliserna men har ännu inte lyckats med detta.

Trollet Ambard ansluter sig till gruppen och gestikulerar upprört om det som händer Trädens rike. Ambard är ett troll som alltid är glad och positiv men till och med han har drabbats av depressionens långa trådar som dyxkaliserna lägger ut i Trädens rike. Han känner sig nedstämd men kämpar emot det. De talar om alla trädmänniskor som hoppar utför stup och tar sina liv eftersom de inte orkar med att vara deprimerade. De konstaterar att läget är mycket allvarligt och de talar om vad trädkungen har gjort för att stävja depressionens framfart.  ©  Peter Knagert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar