Translate

tisdag 24 januari 2017

Att ha en låg självkänsla


Att ha en låg självkänsla
Om vi har en låg självkänsla försöker vi att hitta en partner som kan väga upp detta. Thormund skaffade sig en hustru som skulle lyfta upp hans status inför kungen. Han hade också en stor skräck över att få leva ensam och det var därför som det blev så viktigt för honom att få söner. Endast söner räknades tyckte Thormund.  I sin iver att få söner blev han nästan panisk att våldta Johanna varje kväll. Han ville kontrollera och äga henne.  
Om man har låg självkänsla klagar man väldigt ofta på sin partner, vilket Thormund ideligen gjorde. Inget som Johanna gjorde var bra utan allt var fel. När hon gjorde något fel så slog han henne. Han hittade på olika scenarion för att kunna slå henne.
Han var också rädd för det okända och gillade inte förändringar. När Johanna flera gånger satte sig upp emot honom blev han ursinnig och slog henne.
Han lade alltid skulden på Johanna över att deras äktenskap var dåligt. Om hon bara hade varit annorlunda så hade han inte behövt att slå henne osv. Själv gjorde han inget fel utan det var Johanna som var den som felade i förhållandet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar