Translate

lördag 21 januari 2017

Att vara rädd för känslomässig närhet


Sara är väldigt rädd för känslomässig närhet och detta tar sig uttryck på ett speciellt sätt som du sedan får läsa om i boken som kommer ut om några år. Det är bok nummer 6 i serien och bok nummer 1 är ute nu och bok nummer 2 är under bearbetning om bröderna Kearney ifrån Irland.
När man är rädd för känslomässig närhet innebär det att du inte låter andra komma dig nära. Sara tror inte på kärleken och utgår ifrån att alla män kommer att lämna henne förr eller senare. Istället är det alltså hon som lämnar dem för att skydda sig själv.
Själv tror jag att det troligtvis är mycket svårt att förändra detta anknytningsmönster men förmodligen är det ändå inte helt omöjligt. Många idag har blivit brända och ändå har de låtit någon komma nära igen.
Sara litar inte på någon, vis av erfarenhet speciellt med tanke på sin barndom. Förmodligen är det så att någon måste bevisa motsatsen innan hon vågar att satsa på ett förhållande.
Däremot är hon inte rädd för fysisk närhet, istället kräver hon sex. Hon går istället åt andra hållet och det blir sjukligt, hennes behov av sex.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar