Translate

söndag 11 september 2016

Vad inspirerade dig att skriva denna roman?

Vad fascinerar dig som författare? Vad inspirerade dig att skriva denna roman?
Jag tycker om olika ämnen som jag skriver om. Ett ämne som jag ideligen kommer tillbaka till dock är kärleken. Jag är speciellt intresserad av kärlekens olika stadier mellan människor. Jag kan ta ett exempel.
I "Tillgång till mitt hjärta" utforskade jag verkligen både Rikards och Vivekas syn på kärlek. De hade båda varit med om jobbiga relationer och var lite skadade kan man säga, rent mentalt sett. De hade båda byggt upp en mur omkring sig som de vaktade väldigt noga. Deras möte blev explosivt och en dag rämnade deras murar och de var oerhört förvånade båda två. Speciellt tydligt blev det när Rikard bjöd in Viveka till sitt hjärta i en scen. Det var en stark scen tycker jag. När jag vill kan jag se denna scen framför mig.

Deras resa till ön Dorö fascinerade mig också eftersom de då hade hållit tillbaka sin kärlek men där på ön så blommade deras känslor och tankar ut. Det var en väldigt explosiv och erotisk situation som var fin tycker jag.

Jag gillar också starka människor samtidigt som jag beundrar svaga människor eftersom jag anser att ingen är varken eller. Vi har båda något av dessa aspekter inom oss och visar dem på olika sätt. Det är fascinerande tycker jag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar