Translate

måndag 17 oktober 2016

Läs en bok om en psykopat i höst

Thormund lotsar Johanna precis dit som han vill. Hon förändras som person oerhört mycket, ifrån att ha varit en självständig ung kvinna med ett glatt sinne blir hon i hopkrupen, ledsen och förtvivlad och framförallt rädd. Hon är hans ägodel och med den gör han som det behagar. Många av scenerna är rätt läskiga och de var också svåra att skriva. Han var en psykopat, sådana har funnits i alla tider, även på 1100 talet.

Förutom Thormund och Johannas relation handlar boken också om kärlek, erotik, krig, förhållanden på den tiden för både fattig och rik. Andra karaktärer är också en riddare som heter Amund, Johannas familj och hennes bästa vän Hildegard. En gammal gumma finns också med i berättelsen samt en munk. Kung Greger Sunesson finns med i berättelsen rakt igenom. En annan riddare som spelar en stor roll i berättelsen är Sten Långe.https://play.google.com/store/books/author?id=Peter+Knagert

här finns alla mina böcker även ovanstående och de är väldigt billiga

I en badvik år 1165 möter Sten Långe den nakna Johanna Laurensdotter. Johanna är en värdig adelsdam som håller sitt huvud högt och går sin egen väg. Han är en tapper riddare som strider i kung Greger Sunessons armé. Ljuv sensuell kärlek uppstår mellan Johanna och Sten vid första ögonkastet. Men Johanna är redan bortlovad till Thormund Stenbock. Han som i folkmun kallas för Dräparen. Thormund är en farlig och ond man. På anmodan ifrån kungen skaffar han sig en maka som är oskuldsfull. I Johannas kommande liv som maka finns det mycket ondska med Thormund men också erotisk kärlek ifrån en tredje man som betyder mycket för henne. Men detta triangeldrama får konsekvenser i framtiden. Fem män planerar ett mord men kommer de att lyckas? En historisk roman som skildrar medeltidens krig, seder och bruk. "En mans ägodel" skildrar både fattig och rik under medeltiden. En berättelse om makt, fruktan, het kärlek, intriger och glädje.
"En mans ägodel" är den första i den fristående serien "Kärleken och maktens vägar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar