Translate

söndag 6 november 2016

En het och passionerad kärlekshistoria som handlar om liv och död

En häpnadsväckande kärlekshistoria eftersom de först hatar varandra Viveka och Rikard. Båda arbetar som diamantförsäljare på samma företag i New York. Deras chef Victor Jörgensen skall gå i pension och kan inte riktigt bestämma sig för vem av dem som bör ta över vd posten. Det är då i det ögonblicket som han kommer på den geniala idén att få dem att delta i en duell om vd posten. Den försäljare som säljer mest diamanter på lyxkryssaren MDT Madonna som avseglar i hamnstaden Civitavecchia i Italien blir nästa vd bestämmer Victor.

Viveka och Rikard är på många sätt olika men genom andra infallsvinklar som man får läsa i berättelsen är de rätt så lika ändå. Båda två förändras drastiskt på denna resan. De är världsberömda försäljare och rör sig i jetsetlivets högsta topp. Båda två är födda i Sverige men bor nu i New York. Båda har dock kvar sina rötter i Sverige och har varsin lägenhet där. Rikard äger också en ö som heter Dorö.

Senare kommer de till Dorö där erotiken börjar. Innan de kommer dit inträffar något som inte får hända och de svävar mellan liv och död på lyxkryssaren. Viveka ser nya sidor hos sig själv som hon tidigare har försökt att förtränga. Rikard åh sin sida får nytta av sin erfarenhet som soldat i Iran och Irak.

Denna bok är den första i en släktroman som handlar om familjen Kearney som bor på Irland. Rikard heter Adelheim/Kearney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar