Translate

fredag 29 april 2016

I huvudet på en författare -Samtal om hur vi känner- gissa

Samtal om hur vi känner - gissa
I boken "Tillgång till mitt hjärta" tror karaktärerna att de vet exakt hur den andra personen är och de tror också att de vet om vilka tankar de har.
Att gissa en annan persons tankar är väldigt vanligt och normalt. Vi försöker inom några sekunder bilda oss en uppfattning om hur den andra personen är vid första mötet. När nästa möte kommer försöker vi bygga vidare på den idè eller föreställning som vi har.
Viveka befann sig på samma arbetsplats som Rikard men hade egentligen inte samtalat speciellt mycket med honom innan de möttes på lyxkryssaren i Italien. Fastän hon aldrig förut hade samtalat med honom visste hon ändå vilken sorts person han var genom tidigare iakttagelser. Hon hade sett honom med otaliga kvinnor. Kvinnorna dyrkade marken som han gick på och det retade henne. I hennes ögon var han en Don Juan, väldigt ytlig, snobbig och macho. Under resan kommer hon underfund med att de tankar hon har haft varit helt felaktiga.
Rikard åh sin sida har också sin bild klar över Viveka men det ska visa sig längre fram att han också har haft helt fel.
I det verkliga livet gör vi likadant alla människor - vi antar att det är på ett särskilt sätt och vi är inte medvetna om hur fel vi kan ha. ©  Peter Knagert



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar