Translate

torsdag 8 oktober 2015

Jul på Irland

Jul i Irland
För den irländska, förutom julen är en högtid av glädje och skratt, det har också religiösa undertoner. Firandet i Irland börjar den 6 december och pågå till högtiden Trettondagen, den 6 januari. Några metoder har genomförts fram genom århundraden och liknar tullen tillämpas i andra länder. I Irland börjar julen verkligen när gatorna är dekorerade med julgranar och butiker figurer display och animerade scener från Bibeln i sina fönster. Irland har vissa unika jultraditioner men ännu viktigare, har varje familj ett distinkt sätt att fira det. Landet Irland är känt för sin pompa och show under denna säsong, eftersom många ljus och dekorationer ses i kyrkor, hus, shopping och gathörn. Spjälsängar är byggda för att beteckna Jesu födelse och ankomsten av de 3 kungar. Ett annat kännetecken för den irländska sättet att festligheterna till jul är Midnight Mass
Irländsk Julen Tull
JULAFTON
Människor i Irland tänder ljus och abborre dem på fönster, under strax före jul, för att beteckna Josef och Marias sökande efter skydd. Ljus är oftast röd i färgen och prydd med kvistar av järnek. De flesta bostäder prydda med glitter, ljus och grannlåt.
JULGRAN
Julgranen är inställd innan den första dagen på julkalender. Det är oftast dekorerad med en ängel / stjärna på toppen av trädet. Många familjer lägger Christmas ornament som strumpor, käppar godis, tomtar och snöflingor på deras spis för att förbättra den festliga stämningen.
JULTOMTEN
Gåvor placeras under trädet och förblir oöppnad tills juldagsmorgonen. Jultomten är populär figur i Irland, han är klädd något annorlunda jämfört med den i andra länder. Man tror att Claus går in i ett hus, på julafton, genom skorstenen och levererar gåvor. De flesta barn lämnar efter sig en strumpa som normalt är fylld med godsaker, som på morgonen.
Välkommen Ljus
På julafton i Irland, några hus placera en tjock och lång ljus på tröskeln av de största fönstret efter solnedgången. Det är tillåtet att bränna hela natten och symboliserar Välkommen ljus för Josef och Maria.
Midnight Mass
Eftersom Irland är ett katolskt land, deltar varje medlem av familjen en kristen massa tillsammans. Detta hålls vid midnatt och omfattar varje medlem i församlingen, som innehar ett ljus som har välsignats av en överstepräst eller ärkebiskop.
Julmiddag
Den konventionella menyn för en irländsk julbord innehåller gås eller fyllda kalkon, kokt potatis, skinka, brysselkål, morot och blomkål och följs av en Christmas pudding eller en jul kaka.
Rutan For Kids
I modern tid, är barn ges choklad, populärt kallad rutan. Detta händer efter julbord och är obligatorisk. Efter måltiden är en tabell med mjölk och bröd och dörren lämnas olåst. Detta symboliserar gästfrihet och därmed görs för att välkomna familjen Josef, Maria och Jesusbarnet i sina hem.
Firar St Stephens dag
Irland firar St Stephens Day, en dag efter jul. Under denna tid, familjer besöker den lokala kyrkan och gå sina nära och kära för att fira och glädje.
Feast of Epiphany
Festmåltiden av Epiphany som är på 6 januari och är också firas som kvinnors jul, på Irland. Vid denna tidpunkt är de män i familjen ska fortsätta hushållssysslor som matlagning och städning. Kvinnor har en chans att ta en semester och besöka närliggande hus.
Den irländska följa traditioner och sedvänjor julen, oavsett hur gammal den kan vara. Detta är den förmodligen en av de främsta anledningarna till julfirandet i Irland är en så stor sak.

http://jul.kiovok.com/jul-i-irland.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar