GRILLADE RIBS MED COLESLAW OCH OSTBAKADE POTATISHALVOR
Grillade ribs i svartvinbärsjuice:
1,5 kg spareribs
2 msk rosmarin
10 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 liter
2 msk rosmarin
10 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 liter
Coleslaw:
400g vitkål
2 morötter
1 gul lök
0,5 dl majonnäs
3 dl creme fraiche
salt, peppar
2 morötter
1 gul lök
0,5 dl majonnäs
3 dl creme fraiche
salt, peppar
Ostbakade potatishalvor:
4 bakpotatisar
2 dl riven ost
salt, peppar
2 dl riven ost
salt, peppar
1. Skölj ribsen och skär dem eventuellt till kortare bitar så de går ner i Crock Poten. Varva ribs med halverade vitlökar, rosmarin och kryddor. Slå på juicen och lägg på locket. Låt slökokaren gå på lägsta temperaturen i cirka 3-4 timmar.
2. Strimla vitkål och riv morötterna på stora hålen på ett rivjärn. Ha ner allt i en stor bunke. Koka upp vatten och slå det heta vattnet över kål och morötter. Låt det ligga några minuter, slå sedan av vattnet och krama ur överflödigt vatten i ett durkslag. Riv löken och blanda ner med kål och morötter tillsammans med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
3. Gnugga bakpotatisarna rena och halvera dem på längden. Salta ovansidan och nagga undersidan med en gaffel. Rada upp potatishalvorna på en plåt och ställ in i 225°C i cirka 30 minuter. Tag ut och strössla över ost. Ställ in i ugnen igen och låt osten smälta och potatisarna bakas klart. Tiden kan variera beroende på ugn och storlek på bakpotatisarna.
Rekommenderat vin till: Earth’s Essence Pinotage (72307)
https://www.landleyskok.se/recept/grillade-ribs-med-coleslaw-och-ostbakade-potatishalvor.html/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar