JÄGARFALU I UGN MED OST OCH TOMAT
550g jägarfalukorv
1 stor gul lök
5 msk skånsk senap
400g blandade småtomater
200g kryddig korv
1/2 kruka färsk timjan
2,5 dl riven ost
salt, svartpeppar, vitlökspulver, chiliflagor
1 stor gul lök
5 msk skånsk senap
400g blandade småtomater
200g kryddig korv
1/2 kruka färsk timjan
2,5 dl riven ost
salt, svartpeppar, vitlökspulver, chiliflagor
Tillbehör:
3 dl röda linser
1 burk sojabönor
1 tsk olivolja
1 burk sojabönor
1 tsk olivolja
Honungsfrästa brysselkål:
4 msk smör
400g brysselkål
1 msk balsamvinäger
3 msk flytande honung
salt, svartpeppar, lökpulver
400g brysselkål
1 msk balsamvinäger
3 msk flytande honung
salt, svartpeppar, lökpulver
1. Skiva jägarfalukorven. Halvera och skiva löken. Rada upp korven i en ugnsfast form bred på ett lager senap på varje korvskiva. Varva med lök och fördela sedan ut halverade cocktailtomater och skivad korv. Krydda ett varv och ställ in i 225° i cirka 20 minuter. Tag ut formen och strössla över riven ost. Ställ in ytterligare 5 minuter. Tag ut ur ugnen och dekorera med färsk timjan.
2. Sjud linserna i saltat vatten cirka 8-10 minuter. Slå av vattnet och blanda med sköljda sojabönor, salt, peppar och en skvätt olivolja.
3. Halvera brysselkålen och fräs dem i ordentligt med smör i en stekpanna. När de börjar få ytan slå på vinäger och honung. Låt det fräsa in. Smaka av med salt och peppar. Servera korven med skånsk senap och tomatpuré.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar