Translate

lördag 12 december 2015

Att skriva en bok- lära känna sin karaktär

Att lära känna en karaktär, det håller jag på med just nu.
Den karaktär som jag lär känna just nu är John Kearney. Han är storebror till Everest och Rikard Kearney. John är annorlunda än sina syskon. Idag har jag funnit ut precis hur han är, hur han reagerar i olika situationer, vilka som hans styrkor är och vilka som är hans svagheter. Jag har också funderat på hur han är i förhållande till sina bröder.

Rikard är en glidare, äventyrare och kvinnokarl, duktig i sitt arbete, har mycket att bearbeta, stark både fysiskt och psykiskt, Han älskar sin mamma Klara. Hans far är död och de kom inte överens. Han tycker om barn men är inte så förtjust i djur.  Han ser till att få det han vill ha. Han älskar sina halv- systrar och bröder. Han är oerhört intresserad av mode och dyra märkeskläder.

Everest är envis, ambitiös, en dålig förlorare, han är mjuk på insidan, lätt för att bli deprimerad och om han inte lyckas ger han upp. Han ser upp till kvinnor, sätter dem på piedestal. Han älskar sin mamma Klara och pappa Kevin, kallad Fabbe. Han älskar barn och omger sig alltid med djur. Han har svårt med spriten.  Han älskar sin bror och halvbror och halvsystrar. Han är inte alls intresserad av kläder.

John är väldigt noga med sin tid och vilka han träffar. Han har svårt för relationer och flyr ifrån de kvinnor som vill ha honom. Allt måste stämma i hans liv om han ska må bra. Han gillar statistik och matematik och ordning och reda. Han har tvångsmässiga syndrom, tex. måste han tvätta sig ofta m.m. Han har aldrig älskat någon i hela sitt liv, inte ens sin mamma Klara eller pappa Kevin eller sina bröder eller halvsystrar. Han tycker inte om barn eller djur. Han är oerhört ambitiös i sitt arbete och duktig på att argumentera för sin sak. Han ser till att få det han vill ha. Han står ut med sin bror, halvbror och halvsystrar när han måste. Han är intresserad av kläder men noga med när och var han ska bära dem. ©  Peter Knagert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar