Translate

söndag 2 augusti 2015

Mörkret i källaren - en fantasy läs boken i sommar

Den otäcke Albert Garberg var svår på pigorna. Tyvärr får även Alfrida erfara det.
Han är greve och äger flertal skepp och har en stor herrgård full av drängar och pigor och en gård. 


Kapitel 4     Mörkret i källaren
   Herrn var hemma igen en dag i juni. Han hade bjudit hem gamla vänner på kalas.  Kokerskan lagade till smörgåsbord med varma och kalla rätter, omeletter, Janssons frestelse, sylta, bröd ost, sill och puddingar. Husmamsellen delade ut order till tjänstefolket.  Pigorna sprang förskräckta runt omkring. På bordet fanns det också  vackra tårtor, kakor, fågel, kött, pastejer,  och bröd i olika varianter.   
   Alfrida fick order om att gå ner för att hämta ett krös öl i källaren.  Ölet var slut och herrskapet ville ha mer, sa husmamsellen. Det regnade och Alfrida blev våt överallt och hennes ylleklänning blev tung och kall. Hon drog på sig sin kofta.
   - Skynda dig! sa husmamsellen Alma otåligt.
Alfrida hastade ner till utekällaren. Hon rundade det stora huset baktill och gick ner för ett skogsparti.  Alfrida gick därefter på en liten stig fram till källaren. Hon fumlade med haspen för att få upp dörren. Det var mörkt därinne och hon såg att hyllorna var fyllda med kött, pastejer, mjölk och ost m.m. I taket hängde det griskött. Hon trevade sig längst in där öltunnan stod. Alfrida böjde sig framåt med ölkruset för att fylla det när hon kände en mans grepp om sitt liv. Alfrida skrek till och värjde sig ifrån mannens grepp.

   - Såja lugn pigan, hörde hon herrn i huset säga. Hon stod stilla av skräck och vämjelse. Garberg trevade på hennes klänning och lyfte upp den och han slet ilsket underkjolen åt sidan. Hon hörde hur han öppnade sina byxor.....................................©  Peter Knagert
du hittar den på bokus adlibris cdon m.fl. och även här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar