Translate

söndag 11 oktober 2015

Söndagsmiddag recept

LAMM I LERGRYTA MED TORKADE APRIKOSER OCH TIMJAN


1,5 kg lammstek
2 märgben
200g torkade aprikoser
1/2 kruka färsk timjan
3 dl vatten
5 dl rosevin
salt, peppar

Linssallad:

4 dl puylinser
1 burk kikärtor
3 salladslökar
1/2 rödlök
12 bitar soltorkade tomater
3 msk balsamvinäger
salt, peppar

Tillbehör:

1 burk ajvar
1 burk créme fraiche
1. Skär köttet till stora bitar och bryn det i smör i en stekpanna på hög temperatur. Blötlägg lergrytan i ett vattenbad i 10-15 minuter. Lägg över köttet i lergrytan och lägg ner märgbenen. Fräs ur pannan med en skvätt rosévin och slå över grytan. Grovhacka aprikoser och fördela ut i grytan. Repa över färs o timjan, salta och peppra. Slö över vin och eventuellt vatten så det blir en centimeter kvar till kanten. Ställ in i ugnen i 2 timmar i 175°C.
2. Koka upp saltat vatten. Ha ner linserna och låt dem sjuda under lock i cirka 20-30 minuter. Slå av vattnet. Blanda med sköljda kikärtor, hackad salladslök och rödlök samt strimlade soltorkade tomater. Smaka av med balsamvinäger samt salt och peppar.
3. Trasa lammköttet i grytan med en gaffel. Servera med linssalladen, ajvar och creme fraiche.

Rekommenderat vin till: Señorio de Cuzcurrita (nr 2954) 139:-


Det här receptet har vi haft idag söndag till middagsmat det var verkligen jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar