Translate

lördag 25 juli 2015

Het åtrå - bok om riddare

På många ställen i boken kan du läsa om het åtrå och kärlek. Här är dock en av de mer oskyldigare stunderna .


   - Sätt igång och ta hand om mina sår!  sa han med barsk och kort ton. Thormund gestikulerade med sina händer i stora cirklar framför sin kropp. Han visste att hon var kunnig inom läkekonsten för det hade han i alla fall hört. Nu skulle hon få komma upp till bevis.
   - Se så stå inte där! Sätt igång! sa han bryskt och otåligt. Det var något med Thormund som gav henne rysningar längs ryggraden. Trots att hon var intresserad av honom var den första tanken att han var farlig. Någonstans inifrån henne sa en liten röst att: Tag dig i akt med denne mannen!
   - Jag ska bara hämta mitt knyte sa hon underdånigt och pilade iväg. Hennes hjärta slog oroligt och kroppen blev spänd.
   Då hon var tillbaka hade Thormund tagit av sig sin mantel. Plötsligt vrängde han även av sig sin tunika. Johanna stirrade hänfört på hans stora bringa. Hon såg hans platta mage och musklerna som spelade på bröstet och  överarmen. Hon drog häftigt in andan och svalde. Han var vacker, tyckte hon. Thormund tittade roat på henne. Han såg hur hon reagerade på hans kropp. Trots att hon var oskuld såg han hennes lust.  
      Högt sa han medan han tittade på henne som en katt som sakta leker med sitt byte.

   - Var det som ni hade förväntat er? tillade han retsamt. Johanna slog hastigt ned blicken och Thormund förstod att hans bröst och armar hade behagat henne. Han log nöjt och tog hennes hand. Thormund satte sig självsäkert på en stor sten. Johanna var en oskuld och snart var hon hans. Lusten retade inom honom och i en snabb rörelse hade han tagit henne i sin famn. Han drog med ena handen hennes ansikte bakåt och kysste henne brutalt som för att visa att hon var hans ägodel. Han kysste henne mer krävande än Sten hade gjort. Thormund höll henne som i ett skruvstäd så hon kom heller ingen vart. Med den andra handen smekte han hennes ena bröst. Han kände att hennes kropp svarade hans hand. Det var som om deras kroppar själva talade till varandra. Deras blod sjöd i kropparna men ändå i en ljuv musik tillsammans. ©  Peter Knagert
-------------------------------------------------------------------------------------------


Det finns ännu ingen bild eller teckning på Johanna och Thormund men jag tänker någon gång i framtiden teckna dem. De kommer inte att se ut så här men lägger ändå in en bild på en riddare och hans dam.


bild: sv.vikipedia.org




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar