Translate

fredag 17 juli 2015

Sienna ifrån Norge - bok fantasy

Sienna Atterdag ifrån Norge är på jakt undan bödeln.
När hon kommer in i handlingen befinner hon sig i skogen och hon har något fruktansvärt efter sig. Denna varelse vill dricka hennes jordenergi och han vill bita henne i halsen.

Kapitel 20 Siennas flykt undan bödeln
Vargarna ylade i den frostkalla stjärneljusnatten då ingen ville vandra allena. Alla blommor låg frusna i den mörka mullen. Jorden låg kornig och nuddade stjärnornas tankar. Med metallisk klang drog broar av kyla in över marken.
   Sienna hade varit på flykt undan bödeln i månader. Hon kände att det både var en fysisk fiende och en andlig som var efter henne. Men sedan några dagar tillbaka kände hon endast vittringen av en varelse som klafsade i snön bakom henne. Det var någon som stannade då hon stod stilla för att återigen röra på sig när hon åter började gå. Fladdermöss följde i hennes spår och det var ett hotfullt tecken på ondska, det visste Sienna. För fladdermössen var den svarta gudinnans favoritdjur. Sienna ökade takten och lyfte förtvivlat på kjolarna för att lättare komma över stock och sten. Hon flämtade och svetten rann nerför hennes rygg. Sienna var vacker med brunt lockigt hår. Hennes gröna ögon spejade ut i natten.
   Sienna hade lämnat kvar sin man i Norge. Vad gjorde en kvinna som måste säga adjö till sin älskade? frågade sig Sienna. Hennes make var inte död men ack så ouppnåelig tänkte Sienna. Och hon visste att ingen jordisk man skulle kunna fylla hans plats som make. För aldrig skulle hon igen få möta en så innerlig och omsorgsfull kärlek som den hennes make hade givit henne. Vad skulle hon göra när sorgen efter hennes make hade kommit ikapp henne? tänkte hon förtvivlat. Hon stannade tvekande upp ett ögonblick och tappade nästan andan. Hon kunde inte längre känna hans kärlek i sitt bröst noterade hon. Allt var borta! och därför ville hennes hjärta slitas ur kroppen på henne. Ville hon leva vidare i det här tillståndet? frågade hon sig.
   Sienna var klädd i en arbetarkvinnas kläder. Hennes kläder var solkiga och smutsiga. Över klädseln bar hon en grå slängkappa som inte höll kylan borta så mycket som Sienna hade tänkt. Hennes underkläder var av ylle och på fötterna bar hon grova stövlar.
   Sienna lyfte på huvudet och såg upp i granarnas gråsvarta barrslöjor. De spretiga och mörka kvistarna böjde sig hotfullt över henne. Skogens barr hade fastnat i hennes mörklockiga hår. Denna natt var daggen och tårarna belagda med trolldom. Den gröna skogsbotten var belamrad av älvor och vättarnas lek. Det dånade ovanför träden och himlen var spökaktigt grå. Ett ljus spred sig plötsligt över himlen och försvann med en kometsvans i fjärran.
    Hon hörde ett vinande ljud. Svisch! Svisch! Vad var det? Det var ett otäckt ljud och det kom allt närmare och närmare henne. Det var som en viskande kör hade pulserat fram i skogen. Trädens grenar rispade i hennes ansikte. Hon flämtade och kämpade sig fram över mossbeklädda stubbar och rötter, då hon försökte att komma undan. Hon kände kylan i vinden som försökte att förgöra henne. Vart skulle hon ta vägen? tänkte hon sorgset. Sienna undrade var hon skulle söka skydd ifrån det som förföljde henne.

 ©  Peter Knagert






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar