Translate

fredag 24 juli 2015

Möt varelsen Gobatar i fantasyboken: Jakten på fem riken: Alfridas kamp emot depressionen

Alfrida träffar bland annat Gobatar och andra varelser.
Möt Gobatar och de andra.
Följ med Alfrida och hennes man Järle till Tyskland med skeppet Eva och läs om handel på 1800-talet.

Gobatar är en gammal man som lever i Trädens rike. Hans ansikte är grönt liksom resten av hans kropp. Han har långt vitt skägg som hänger ner på marken. När han mödosamt tar sig fram ser det ut som om han ska trampa på sitt skägg. Hans runda glasögon hänger alltid nere på hans näsa. Han har kraftiga ögonbryn. Han har en hög hatt på sitt huvud. Runt halsen har han ett kraftigt halsband i guld. Hans ringprydda hand kramar mödosamt en krokig käpp. Hans röst är hög, barsk och bestämd. Han är oerhört klok och något av ett överhuvud  i Trädens rike. Han vet vad de andra varelserna gör och var de befinner sig.

Han berättar om jordens Gudinna Demeter för Alfrida. Den gudinnan skapade Trädens rike eftersom hon var missnöjd med den vanliga världen. Gobatar menar att vi bör tyda jorden och träden eftersom vi då skulle må bättre. Han menar att alla växter och träd är heliga. Han känner varmt för geomanti och mindfullness. 

I Trädens rike tror han att trädmänniskornas hjärtan andas tillsammans med träden. Han anser att vi alla är andar som härstammar ifrån luft, eld, jord och vattenenergier. Han berättar om jordens livscykel för Alfrida. 

Alfrida träffar också en trädväktare. Varelsen är 10-12 år och har lång grönt hår och utstående ögon.

Hon träffar också jordgloberna. Alfrida talar telepatiskt med dem. En jordglob har en beslöjad blick och är lätt ihopkrupen. De är drygt en halv meter höga. Deras huvuden är platta och avlånga uppemot öronen. De har smala och genomskinliga ben som darrar. 

En spirulina är en avlång varelse med gripfötter. Över varelsens kropp finns det taggar. Hon vaktar bären i Trädens rike. Alfrida mötte också dyxkaliser, de förstör energin i skogen, i marken, vattnet och luften. De sprider ut depressionen överallt i alla element. 


Alla dessa varelser hittar du i boken
Jakten på fem riken: Alfridas kamp emot depressionen
det är nummer 2 i en serie. Nummer ett hittar du till höger vid etiketterna
i serien om Alfrida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar