Translate

måndag 28 september 2015

Topanernas rike - Fantasy 2015

Ur boken
Jakten på fem riken: Alfridas kamp emot depressionen

Johannes som är Alfridas far och Alfrida har kommit till Topanernas rike, Han berättar för henne om denna märkliga plats.

  Hennes far satte sig ned och bad också Alfrida att sätta sig på marken. Han började sin berättelse om Topanernas rike.
   - Topanernas rike har sedan urminnes tider varit en otillgänglig plats, dit ingen kommer. Det är inte lätt att resa hit eftersom de stora vildsvinsbergen ligger runtom dalen. Men för många hundra år sedan tog ändå ett tåligt släkte sig över bergen. De kallade sig själva för topaner. Endast uppe i de höga bergen finns det bete och det är också där som vildsvinen håller till. De modigaste av topanerna ger sig upp och jagar i bergen efter föda berättade Johannes. Han fortsatte:
   - I Topanernas rike finns det hundratals grottor och det är också där som de bor när de inte jagar i bergen. Men en del bor också i sina pelare. Johannes pekade på en hög byggnad där nere. Alfrida lade märke till att det inte fanns några fönster på pelarna.

   - De behöver inget ljus sade Johannes för de har mörkersyn precis som vi svarade han på hennes tanke. Återigen hade han läst hennes tankar, tänkte Alfrida fundersamt. Men så glömde Alfrida snart bort det när hon fick se några topaner. De red snabbt på sina hästar över den leriga och sandiga marken. I fjärran lyste den guldgula solen och nuddade nästan marken. Det var mycket varmt och torrt och Alfrida svettades. ©  Peter Knagert



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar