Translate

onsdag 19 augusti 2015

Att växa som en häxa- läs en historisk bok

Att växa som en häxa
Det fick Alfrida pröva på men det dröjde länge tills hon fick utforska dem totalt. Det som hindrade henne var utan tvivel hennes far (ej hennes biologiske utan styvfar). Han tvingade henne att ge ett löfte till honom att inte utöva de magiska krafterna som hon besatt. Om vi ska gå till hennes styvfar så var det naturligtvis ifrån hans sida ett sätt att skydda henne men det blev ändå fel eftersom sådana magiska krafter inte går att trycka ner i djupet. Sedan hade också Alfrida en oerhörd sorg inom sig i och med att hennes mor brändes på häxbål. Hon tvingades också att se på sin mors död av sin styvfar så att hon aldrig skulle glömma det som kunde hända henne om hon också utövade de magiska krafter hon hade.
Så vi kan säga att genom Alfridas sorg så spelade hennes styvfar på att ge henne dåligt samvete och göra som han befallde. Men han gjorde det också om vi ska se till hans sida av hänsyn till henne och förstod inte vad han gjorde.
Alfrida åh sin sida hade sin mors död på häxbålet framför sin näthinna vilket skrämde henne. Hon ville också hålla sitt löfte till sin styvfar som hon älskade. Hon visste inte om då att han var hennes styvfar utan fick reda på det långt senare i en kyrka i New York. Under hela sin uppväxt visste hon att hon hade något inom sig som ville ut men hon vägrade att lyssna på sina magiska krafter.
När hon sedan träffade Järle Elfstrand och frigjorde en del av sin rädsla inför livet så började dessa magiska krafter ändå att sippra ut och hon kunde inte dölja dem längre. Men det var inte förrän hon hade träffat sin far i New York, hennes biologiske far som hennes magiska krafter med full kraft kom. Tillsammans med sin far fick hon många möjligheter att utöva den magi som hon hade. Hon träffade flera olika sorter av magiska varelser som Topanerna, Hultanerna, svepdemoner, varelser utan huvuden m.fl. Hon fick plötsligt titta in i en värld som var helt okänd för henne men som hon välkomnade.
I och med att hon framkallade sina magiska krafter och också utförde dem med precision och styrka och faktiskt lyckades med det hon föresatt sig så växte hon som person. Hela tiden hade hon sin fars stöd något som hon hade saknat under hela sin uppväxttid. Han visade henne bit för bit hur det var att leva i en magisk värld. Han lärde henne också att hon kunde förändra både den vanliga världen men främst den magiska världen. Tillsammans försöker de att stoppa depressionen i de magiska världarna och de arbetar emot en stor och hänsynslös fiende. Denna fiende har många anhängare i den magiska världen trots att han själv är fånge i sitt eget helvete men desperat vill komma ut. Han har en plan och när den går igenom kommer han själv att bli fri.
Alfrida får också pröva på olika sorters hjälpmedel som hjälpare och stridsverktyg genom bokens historia. När hon första gången skulle använda sin drawk var hon mycket tveksam men med sin fars hjälp förstod hon till slut hur detta stridsverktyg fungerade.
Hon lärde sig också att arbeta mentalt att sända ut förbannelser mycket på grund av det som hennes mor faktiskt hade lärt henne för länge sedan men som hon inte då hade anammat. Hon möter också sin mor efter döden i ett sammanhang i boken i samband med mötet med en mindre demon och får då uppleva sin mors fulla kärlek, något hon saknat hela sitt liv. När man har läst boken förstår man hur mycket hon älskade sin mor och far. Hon visste att hon kunde få kontakt med sin mor i trans om hon ville, det gav henne frid. Hon ville dessutom umgås så mycket som möjligt med sin far för att försöka att ta igen den tid som de missat. Det är  förutom historien om att stoppa depressionen också en historia i sig mellan Alfrida och hennes far Johannes och deras far och dotterrelation. De är båda ute på okänd mark men bit för bit närmar de sig varandra och lär sig mycket om den andre. Det är en fin kärlek mellan dem som far och dotter och det var verkligen underbart att skildra just det.
Så sammanfattningsvis har Alfrida växt oerhört som människa men framförallt som häxa igenom de två böcker som jag hittills har skrivit. Och det kommer att bli fler böcker om henne. Jag har i alla fall material för 5 böcker till. ©  Peter Knagert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar