Translate

söndag 30 augusti 2015

Karaktären Amund- En historisk bok om riddare

Det här är Amund, Han är en av huvudfigurerna i En mans ägodel. På bilden har han precis tagit av sig sin rustning samt mantel och har bara sina byxor kvar. Han är nyss hemkommen ifrån en strid och ska vara ledig några dagar och därför byter han om till vanliga kläder. Han är en duktig riddare och ingår i kungens närmaste armé. Han bor hos Johannas far men i och med hennes giftermål med Thormund Stenbock kallad Dräparen som flyttar han med henne till gården Granö i Hyssna socken.

Han har alltid känt Johanna och vill skydda henne ifrån allt ont. Men han hade inte räknat med att han skulle bli kär i henne. I boken beskriver jag Amund och Johannas erotiska kärleksdans.

Han har inga föräldrar och vet inte heller vilka de var. Det skapade en stor tomhet inom honom och gjorde att han egentligen inte kände sig hemma någonstans. Han är dock uppväxt på Johannas fars gård och har aldrig riktigt förstått varför hennes far värnat om honom så mycket som han gjort.  Amund hade kvinnotycke och han sade aldrig nej till en kvinna. Han var väldigt lojal till sin överordnande men när det gäller Thormund spräckte han den principen totalt på grund av Johanna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar