Translate

torsdag 20 augusti 2015

Kan man vara hygglig som en riddare?- läs boken om riddare

Kan man vara hygglig som en riddare?
Ja det är frågan man måste ställa sig själv. En hänsynslös riddare som dödar i krig är det en hygglig man? Ja det beror ju helt klart på vem man jämför honom med. Om jag jämför Sten Långe med Thormund ? så är han helt klart en hygglig man men om jag jämför honom med en familjefar som är god och som inte är en krigare så är han helt klart ond.
Men Sten Långe som person är alltid mån om att behandla kvinnor väl även om han hänsynslöst dödar i kriget. Man får ju också tänka på att vara riddare för honom är att sköta sitt arbete, som riddare vilket innebär att döda. Han dras till kvinnor som är stolta och han tittar alltid efter dem som håller sitt huvud högt. Det var också det som fick honom att titta till extra på Johanna förutom att han tyckte att hon var oerhört vacker och sexig.
Hans personlighet är sådan att han alltid är glad och väldigt bullrig med sin höga och mörka röst och det högljudda skrattet. Han märks verkligen där han tar sig fram inte bara av sin storlek, han är en högrest man och har en muskulös kropp. Han är oerhört stark och farlig som en motståndare.
Han älskar barn och gillar att lära upp sina syskonbarn och syskon. Han har en speciell relation till sin lillasyster och stöttar henne i allt hon gör. Ja han ljuger också för hennes skull men det är för att skydda henne. Hon bär på en hemlighet som inte får komma ut.
Sten Långe har haft många kvinnor men innan han träffade Johanna var det ingen som berörde honom så på djupet som hon gjorde. Johanna öppnade känslor inom honom som han inte trodde fanns. När han får reda på hennes situation gör han allt för att hjälpa henne. Han äventyrar även sin egen framtid hos kungen som hans närmaste riddare. Han vill absolut ha Johanna som sin kvinna men en fruktansvärd tyrann står emellan dem, Thormund. Vill du veta hur det gick så läs boken. ©  Peter Knagert (text)
---------------------------------------------
bild: www.so-rummet.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar