Translate

tisdag 25 augusti 2015

Tourism Lubeck

Utdrag ur fantasyboken
Jakten på fem riken: Alfridas kamp emot depressionen

Kapitel 9  Lübeck
   De röda löven lyste upp hamnen i Lübeck. Himlen spred ett ljus över septembers gråa skrud.
   - Järle! Järle! skrek hon gällt. Han stod i aktern och vände sig leende om och sprang henne till mötes. De famnade varandra och kysstes passionerat. Det salta vattnet nådde girigt Alfridas näsborrar. Det låg flera skepp i hamnen ifrån alla världens hörn. Alfrida såg sig omkring och upptäckte barkskepp, skonertskepp och en galeas. Alfrida hörde röster på främmande språk. Det tyska språket hördes övervägande men hon hörde även svenska röster. Måsarna cirkulerade över skeppen och letade efter föda. Vid den vackra bron som gick över kanalen gick ett förälskat par i solens sken. Det luktade mat ifrån en skänkstuga i gränden. Alfrida såg fiskare som hängde upp sina nät på tork vid kajen.  Alfrida hörde en man som skrek: Gerhard folge mir drüben! Mannen skrek till en kvinna som befann sig på bryggan bredvid dem.
   - Åh vad jag har längtat! sade Järle andlöst och kysste henne. I hans ögon kunde Alfrida läsa kärlek. Järle höll kvar Alfridas blick i sin och tiden stannade.
   - Ja jag med, jag kände mig sjuk utan er bekände Alfrida och snyftade till och begravde sitt ansikte emot hans bröst. Alfrida tittade sedan upp på sin man. Hon strök ömt hans kinder. Sedan tog hon ett steg ifrån honom. Hon noterade att Järle var klädd i  en tweedkostym med tillhörande keps. Och över det hade han  en  chesterfieldsrock. Den var knälång rock med blått ylletyg och slagen var klädda i silke och nederdelen av den var bandkantade. I halsen hade han en grå kravatt. Han var mycket stilig.
   - Äntligen är Ni här, flämtade han. Järle studerade henne noga uppifrån och ner. Ni ser ut att vara vid god vigör, konstaterade han. De stod på däcket och Alfrida kände den välbekanta gungningen ifrån skeppet. Alfrida erinrade sig att hon hade saknat just havets rörelser och blickade ut över vattnet.
   - Jo allt har gått väl sade Alfrida och nickade. Vi har kommit en bit med vårt uppdrag. Men det återstår ännu mycket arbete förklarade Alfrida och stönade högt.  Hon kände sig både glad och ledsen. Glad över att de hittat en kristall av sju. Men ledsen över att de var långt ifrån slutet på deras uppdrag.
   - Och vi fann också min faster sade Alfrida och pekade på Karin.  Järle hälsade på Karin. Så steg också Johannes fram och hälsade på Järle. 
  - Men vi måste senare hitta alrunan förklarade Johannes som hade kommit fram till Järle.
   - Min far ville följa med oss hem, avbröt Alfrida.  Jag lovade honom att det skulle gå väl.

   - Det gläder mig att Ni vill stanna hos oss sade Järle och fortsatte att krama Johannes händer. Järle noterade att Johannes hade en slängkappa en så kallad cloak som de kallades i England.©  Peter Knagert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar