Translate

söndag 16 augusti 2015

Härskartekniken utövar en av mina karaktärer- lästips boken Alfridas längtan till havet: och de inneboende magiska krafterna.

Karaktären Garberg i boken Alfridas längtan till havet: och de inneboende magiska krafterna
Är en överlägsen adelsman som vet vad han vill.
Han utövar härskartekniken på sina pigor och de andra anställda som han har. 
Han lever i herrgården tillsammans med sin gamla mamma. Hon bor på översta våningen och är sängliggande. Till sin hjälp på herrgården har han flertal pigor och drängar. 
Förutom herrgården äger han flera skepp.
Herrgården ligger i utkanten av Gävle. 
Han börjar alltid dagen med att dricka och fortsätter så under dagen. 
Han har förgripit sig på varje piga han har haft.
När han först ser Alfrida den morgonen inne i sitt arbetsrum blir han förvånad över hennes klädsel. Hon hade ännu inte fått sina pigkläder då hon gjorde rent i spisen. Alfrida såg inte honom där han satt i dunklet framme vid fönstret vid skrivbordet. Det är något med Alfrida förutom att hon är oerhört vacker tycker Garberg som han inte kan sätta fingret på. Men han är fast besluten om att få henne till sin säng. 

Alfrida är i underläge vid det tillfället eftersom hon då blivit av med all sin förmögenhet på grund av Eskil. För första gången i sitt liv vet Alfrida inte vad hon ska ta sig till. 

Men en dag möter hon den karismatiske gentlemannen Järle Elfstrand bland bodarna i Gävle och de stöter ihop i ett hörn och Alfridas två böcker som hon ägde ramlar ur korgen. Deras möte kan sägas vara elektriskt och sedan den dagen blir de vänner för livet. Järle är en ungkarl som inte saknar damer omkring sig och han är väldigt rik. Förutom sina affärer inom fastighetsbranschen äger han sex skepp som seglar både till New York och Portugal liksom till Tyskland och Danmark. Han blir attraherad av Alfridas kunskap om handel och sjöfart men han styrs också av att hans mor och far vill att han ska göra ett gott giftermål, vilket innebär att damen ifråga behöver vara rik. 


En eftermiddag träffas Järle och Alfrida på deras vanliga plats. Alfrida har något alarmerande att säga till Järle. Då fattar han sitt livs beslut. Där börjar deras äventyr. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar